jueves, 19 de diciembre de 2019

Argentina ger kuppjuntan i La Paz en rejäl örfil och säger att Evo stannar i Argentina





Argentina ger kuppjuntan i La Paz en rejäl örfil och säger att Evo stannar i Argentina

Av Dick Emanuelsson


TEGUCIGALPA / 2019-12-19 / Argentinas nye president Alberto Fernandez gav igår order om att förstärka skyddet för Bolivias störtade president Evo Morales och förklarade att Argentina inte kommer att utlämna Evo Morales.

I stället gav Fernandez order om att förstärka skyddet för Morales för att undvika att den USA-stödda juntans underrättelseagenter, som uppges operera också i grannlandet Argentina, kan attackera Morales.

– Argentinas regering kommer inte under några som helst förhållanden att utlämna den före detta presidenten Evo Morales, uppgav Fernandez enligt den argentinska portalen Infobae som kontaktade en källa inom det argentinska presidentpalatset.

– Vi kommer att beskydda Evo Morales i egenskap av politisk flykting och för att [kuppjuntans] begäran om utlämning är en stor fars, uppgav en annan regeringstjänstemän, enligt Infobae skriven av journalisten Martin Dinatale.

Bödeln säger sig vara ett offer

Det är det regeringskontrollerade åklagarämbetet i La Paz som utlyste en arresteringsorder mot Evo Morales som av denna institution anklagas för “påstådd brottslighet, terrorism och finansiering av terrorism” som också omfattar ”medbrottslingar”.

Det är samma anklagelser som den politiska och ekonomiska eliten riktade mot Evo Morales i januari 2002 och som blev förevändningen för att sparka honom som parlamentsledamot för MAS det året. Men det är också bara förevändningar, menar Morales, för sedan det året har inga som helst anklagelser kunnat ledas i bevis.

I stället ses arresteringsordern som en dimridå och ett dåligt försök att skilja på Orsak och Verkan eller att Bödeln nu förvandlar sig själv till offer.


DE VERKLIGA TERRORISTERNA, som Göteborgsgruppen Nynningen sjöng på 1970-talet, är de som nu ockuperar presidentpalatset i La Paz, de som beordrade polis och militär att öppna eld mot obeväpnade demonstranter, de som protesterade mot att kuppjuntan och dess allierade men som massakrerades av dem som störtade den bolivianska demokratin, trampade på författningen och utsåg sig själva till landets högsta befattningar.

Därför är den nya argentinska regeringens fasta hållning i förhållandet till statskuppsjuntan i La Paz konsekvent;

Evo Morales störtades från presidentposten av dem som i dag vill se hans huvud på ett fat.





No hay comentarios:

Publicar un comentario