jueves, 26 de agosto de 2021

Bolivia-Chile och de gråtande hycklande diktatorerna. . .

I dagens mediespektakel framställs kuppmakaren Jeanine Añez som offer medan de 37 mördades anhöriga, som kvinnan i den inramade bilden, utmålas för att "inspirera hat mellan bolivianer", sa Añez´ dotter Carolina Ribera Áñez i den colombianska Uribekanalen NTN24 (RCN). Samma kvinna spottade och trampade på ursprungsbefolkningarnas Whipalafana när de intog presidentpalatset efter att ha störtat den folkvalda regeringen Evo Morales. Sveriges Ann Linde fördömde inte statskuppen.

 



Bolivia-Chile och de gråtande hycklande diktatorerna. . .

En kuppmakare som ristade sig i armen och en dotter som gråter ut i colombianska högerextrema medier

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2021-08-26 / Den bolivianske kuppmakaren Jeanine Áñez rispade sig i armen och genast utlöstes en kaskad av krokodiltårar i de medier som erkände denna fascist som ”president” efter statskuppen den 10 november 2019. ”Hon försökte begå självmord”! basunerade de mäktigaste medierna med dramatik i världen ut.

Jeanine Áñez, den självutnämnda ”presidenten” i Bolivia som med fyra (4) procent för sitt parti utsåg sig själv till president ett halvår efter att en annan jeppe, Juan Guaidó, hade gjort samma ”Jag-till-Jag-akt” på ett appellmöte i centrala Caracas och som därefter erkändes av ett 50-tal USA-allierade stater, bland dem Sverige.

I fallet Jeanine Áñez gick dock inte utrikesminister Ann Linde så långt när den folkvalde presidenten Evo Morales och hans regering störtades den 10 november 2019 efter att högeroppositionen, med Jeanine Áñez i spetsen, hade bränt ned majoriteten av Valtribunalens provinsiella lokaler med datorer, vallängder och avlagda röster för att undvika möjligheten att verifiera sanningshalten i oppositionens anklagelser om ”valfusk”.

 

Ann Lindes agerande

Men snabbt som ögat erkände OAS, de Amerikanska Staternas Organisation och dess generalsekreterare Luis Almagro den nya regimen som lovade att utlysa val efter sex månader som utsträcktes till ett år. Linde hälsade det beslutet med tillfredsställelse men fördömde inte krossandet av den bolivianska demokratin.

Men det gjorde det bolivianska folket som fördömde och uttalade sin avsky mot ytterligare en diktatur i raden av fascister som gripit makten i det andinska landet under dess 200 år som självständig nation. För det fick det betala ett dyrt pris, som så många gånger förut när det protesterade mot en fascistisk militärkupp.

Jeanine Áñez och hennes hustrumisshandlande inrikesminister Arthuro Murillo kallade ut armén och polisen för att med automatgevär slå ned protesterna med bly. Inte mindre än 37 bolivianer slaktades via det beslutet och över 100 skottskadades.


37 bolivianer sköts ihjäl av militär och polis i Bolivia vid protesterna mot statskuppen den 10 november 2019.


Dottern spottade och trampade på Whipalafana

Och i eftermiddag satt CAROLINA RIBERA ÁÑEZ, dottern till Jeanine Áñez, den blonderade varianten av ”Bolivias Pinochet” och grät ut i den officiella colombianska ”Uribekanalen” NTN24 (RCN) där hon anklagade den folkvalda regeringen LUIS ARCE för att ”provocera fram min mors död” och inspirera ”HAT mellan bolivianer” [1].

Den unga kvinnan har tydligen inte hört frasen ”Orsak och Verkan”. Det är samma unga och pärldekorerade oligarkkvinna som tillsammans med sin mor, Murillo och fascisterna från Santa Cruz trängde in i presidentpalatset på kvällen den 10 november 2019 när statskuppen mot demokratin och Evo Morales var fullbordad. Där trampade och spottade hon och modern på ursprungsbefolkningarnas whipalafana och i stället höjde de Bibeln mot presidenttaket denna natt när fascismen registrerade en temporär seger i Bolivia, som om den spanska kolonialismen hade kommit tillbaka. Fattades bara hästen och krutet.

Och nu gråter modern och dottern krokodiltårar i tevekanalen som instämde med fascisten Alvaro Uribe som öppet krävde att den colombianska militären och dödsskvadronen ESMAD med sina vapen skulle göra processen kort med generalstrejken och ”vandalerna” som inleddes den 28 april i år och som skördade nästan hundra dödsoffer och närmare tusen skadade.


CAROLINA RIBERA ÁÑEZ, dottern till JEANINE ÁÑEZ, med Bibeln i hand och ARTHURO MURILLO, inrikesministern som tillsammans med Áñez beordrade militär och polis att skjuta skarpt mot fredliga obeväpnade bolivianer. Blodet flöt denna dag från 37 mördade landsmän. I dag befinner sig Murillo i USA, som tidigare kuppmän som GONZALO SANCHEZ de LOSADA, som tillsammans med sin försvarsminister CARLOS BERZAIN gav samma order i oktober 2003 och sköt ihjäl närmare 80 bolivianer och skottskadade 500.


I sällskap med diktatorerna Garcia Meza och Pinochet

Den bolivianske regeringsministern Eduardo Del Castillo backade dock inte inför det hycklande spektaklet om ”självmord” utan jämförde Jeanine Áñez med diktatorerna Luis García Meza (Bolivia) och Augusto Pinochet (Pinochet) när dessa använde hälsan som en förevändning för att försöka fly eller kringgå rättvisan för sina brott mot mänskligheten.

– Vi har sett att diktatorer som (Luis) García Meza, (Augusto) Pinochet och andra tidigare diktatorer alltid har använt sitt hälsotillstånd som en förevändning för att försöka fly och kränka rättvisan i Bolivia och i Chile. Vi kommer inte tolerera att de använder någon form av manipulation inom det nationella territoriet, försäkrade Eduardo Del Castillo i dag torsdag.

Han förklarade att regeringen kommer att bevara Áñez´ grundläggande och mänskliga rättigheter.

– Vi uppmanar bolivianerna att inte göra politik av hälsotillståndet för en frihetsberövad person.

Ministern förklarade att denna kuppmakare ”i grund och botten har en mycket bättre situation än en person som är frihetsberövad i olika centra i Bolivia (…); att påstå att Áñez´ rättigheter kränks är att tala osanning”, påpekade ministern.


Arkitekten till den fysiska utrotningsplanen'
var USA:s Henry Kissinger.


Offer för USA:s `Operación Condor´

Under den blodiga García Meza-diktaturen från 1980 till 1981 ”försvann” 29 personer som ett resultat av repressionen och `Operación Condor´, skisserad av Richard Nixons högra hand, Henry Kissinger. Men det finns cirka 500 ytterligare offer för denna blodiga brutala diktatur.

I Chile avrättades eller försvann mer än 3000 människor under Pinochet-diktaturen som krossade demokratin och grep makten med militären den 11 september 1973.

 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario