sábado, 28 de agosto de 2021

Bolivia: Åtta av de 38 ihjälskjutna demonstranterna dödades med skott i huvudet av utplacerade elitsoldater!

María Patricia Arce Guzmán var borgmästare i staden Vinto för regeringspartiet MAS (Rörelsen mot Socialism) när hon överfölls, skändades, målades röd men som ALDRIG förlorade sin värdighet under den fascistiska statskuppen som leddes av Jeanine Áñez med stöd av generalerna inom polis och armé. Trots att kuppjuntan och USA-ambassaden riggade valet ett år senare vann MAS och Luis Arce presidentposten med 55 procent och Maria Patricia valdes till senator.

 


Bolivia: Åtta av de 38 ihjälskjutna demonstranterna dödades med skott i huvudet av utplacerade elitsoldater!

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA/ 2021-08-28 / Åtta av de 38 bolivianer som mördades av armé och polis i massakrerna i Sacaba- och Senkata dagarna efter statskuppen den 10 november 2019, sköts i huvudet. Övriga avled av skott i hjärttrakten, buken eller magen.

Det är slutsatsen av en rapport från den Tvärvetenskapliga Gruppen av Oberoende Experter (GIEI), som avslutade sitt arbete i Bolivia för en vecka sedan. Den utredde våldet och kränkningarna av de mänskliga rättigheterna efter statskuppen som hade ett aktivt och avgörande deltagande av toppgarnityret av armén och polisen, generaler fortbildade i USA.

 

Hundra faderlösa bolivianska barn

Dagstidningen La Razón [1] citerar i dagens edition expertgruppen som specificerar fall för fall (se grafiksammanställning) av de offer som sköts i huvudet av de militära enheterna som beordrats öppna eld mot alla former av protester mot krossandet av demokratin i Bolivia. De uniformerade hade fått ordern utfärdade av kupp/inrikesministern ARTHURO MURILLO och den självutnämnda 'presidenten' JEANINE AÑEZ.

Idag är hon och den latinamerikanska och europeiska (EU-parlamentet) extremhögern indignerade för att de anhöriga i slakten 2019 har fräckheten att kräva att den fängslade kuppledaren Añez ska dömas för hennes och juntans brott mot mänskligheten. Samma extremhöger gråter nu nästan blod för att Añez har gjort några rispor i armen och påstod, med uppbackning av de internationella medierna, att hon försökt ”begå självmord för att hon har högt blodtryck och är deprimerad”!

Men ingen av medierna eller högerpolitikerna frågar om känslotillståndet för de över hundra bolivianska barnen som blev faderlösa de dramatiska dagarna i november 2019 då marken färgades röd av det rinnande blodet från över 150 bolivianer, varav 38 mördades.


En grafisk uppställning av de mördade bolivianerna och dödsorsaken.


Elitstyrkornas prickskyttar siktade mot huvudet

Ett av hennes offer blev Julio Pinto Mamani, 51. Han var den sista personen som dog efter massakern i Sacaba den 15 november 2019. Han dog sju månader senare, med en kula i huvudet. Sju andra människor, av totalt 20 dog på samma sätt i massakern.

GIEI-rapporten uppger att bland de hundratals uniformerade i de väpnade styrkorna ”fanns en patrull av `satinatorer´, det vill säga från arméns elitstyrkor, bestående av prickskyttar.

Fyra av de 10 som sköts ihjäl i den andra massakern i Senkata var offer för skottskador i huvudet. GIEI sammanfattade dödsfallen i skador på buken, bröstet och huvudet. Dessutom indikerar det att ”sju av offren hade inskjutnings- och utgångshål för skjutvapen, vilket är ett tecken på att skott avlossats med gevär och höghastighetsammunition” (. . . ) Endast två av offren träffades av kulor som trängde in från baksidan till framsidan, vilket strider mot försvarsministerns uttalande den 16 november 2019”.

 

Kuppministern som flydde till USA

Rapporten anspelade på dåvarande kuppjuntans inrikesminister Arturo Murillo:

”Hur kunde de ha blivit skjutna där? Sköt hans kamrat honom i ryggen? Vad de sa var; 'Skjut honom och sedan skyller vi på dem (militären). Bakom det här återfinns ett makabert sinne och vi vet alla vem det är. Kistorna stod klara och gravstenarna också ”, sa Murillo med sin sedvanliga cynism och fascistoida mentalitet. Vem han insinuerade på var den störtade president Evo Morales.

GIEI -rapporten säger att det finns inga som helst bevis på att demonstranterna var beväpnade, vilket motsäger Murillos uttalande, en synnerligen vidrig blodbesudlad hustrumisshandlande person som till skillnad mot Añez flydde till USA där hans landsmän från tidigare bolivianska kuppregimer återfinns.

GIEI-rapporten hävdar att insatsen av de uniformerade och ordern om att skjuta skarpt hade målet att likvidera protesterna FYSISKT!

”Beviset indikerar också en större sannolikhet för att polisen och militära styrkor i staten agerade i avsikt att döda människorna under protesterna”.

Med Bibeln i det ockuperade presidentpalatset. Dottern till Añez och hennes inrikesminister, Arthuro Murillo, i exil i USA som ännu inte har utlämnat honom till Bolivia, trots att han också anklagas, vid sidan av massakrerna, för ren stöld av miljoner dollar via "överpris" för tillbehör för att bekämpa pandemin. Denna kuppjunta är med andra också också simpla tjuvar av det allmänna i Bolivia. Och till den satte Sveriges utrikesminister Ann Linde sitt förtroende till!


Ann Lindes skamliga agerande

Ann Linde
OAS, de Amerikanska Staternas Organisation och dess generalsekreterare Luis Almagro erkände den nya kuppregimen som lovade att utlysa val efter sex månader som utsträcktes till ett år. Linde hälsade det beslutet med tillfredsställelse men fördömde inte krossandet av den bolivianska demokratin.


– Sverige står bakom EU:s uttalande om vikten av att stödja en lösning som möjliggör FÖR ETT INTERIMSTYRE ATT FÖRBEREDA NYVAL och därmed undvika ett maktvakuum, vilket skulle kunna få förödande konsekvenser [2].

Håkan Svenneling

Det sa hon som svar den 24 november 2019 på en skriftlig fråga från riksdagsledamöterna Håkan Svenneling (v) och Amineh Kakabaveh (-), med rubriken ”Statskupp i Bolivia”.

I klartext innebär Lindes uttalande att Sverige inte gjorde ett dyft, inte en enda protest mot statskuppen och dess ledande synliga krafter.

 

Luis Almagro skamliga erkännande av juntan

Den 12 november 2019 ringde Almagro upp kuppjuntans kvinnlige variant av Pinochet samma dag som hon utsett sig själv i kongressen utan behörighet som `transitpresident´ i Bolivia. Denna, mycket förtjust över erkännandet som Almagro i dag inte vill kännas vid, besvarade via ett Twitter generalsekreterarens telefonsamtal med glädje.

Samma dag skrev Almagro, via Twitter:

”Jo, det har ägt rum en statskupp i landet, men vid tiden för valet den 20 oktober (2019) då de (MAS&Morales) försökte stjäla valet och föreviga Evo Morales vid makten”.





Almagro och OAS bollade alltså över ansvaret för statskuppen den (10 november 2019) på den störtade Evo Morales. Ann Linde gav sitt erkännande till OAS´ och dess generalsekreterare Luis Almagro helt obegripliga och skamliga agerande som borgade för ett befästande av statskuppen i Bolivia.

Senare skulle två USA-experter på valarrangemang underkänna OAS-rapporten och bekräftade att det INTE hade förekommit valfusk. Ann Linde satte sitt hopp till den opposition som hade bränt ned majoriteten av Valtribunalens regionala kontor med datorer, vallängder och avgivna valsedlar vilket omöjliggjorde en valrevision och omräkning av valresultatet, vilket president Evo Morales hade accepterat.

Den utbrända Valtribunalen i regionen Potosi.

Den utbrända Valtribunalen i regionen Santa Cruz.
Totalt drabbades länen Santa Cruz, Potosí, Chuquisaca, Beni, Pando, Tarija och La Paz av de fascistiska horderna som brände ut och förstörde ALLT VALMATERIAL vilket omöjliggjorde en omräkning av rösterna. Men OAS och indirekt den svenske utrikesministern hävdade att regeringen Evo Morales hade begått valfusk vid valet den 20 oktober 2019. Ett år senare vann den, trots att kuppjuntan kontrollerade "apparaten" med drygt 55 procent.



MAS vann med 55,11 procent!

Ann Linde satte sitt hopp till en fascistisk junta som hade stormat in i presidentpalatset med Bibeln höjd mot taket och med ursprungsbefolkningarnas bespottade Whipalaflagga under skorna. Linde ville ”undvika ett maktvakum”, och sa ja till att denna opposition skulle organisera ett nytt val.

Och valresultatet ett år senare måste ha kommit som en chock, inte bara för kuppjuntan utan även för Sveriges utrikesminister och det EU som är förvandlat till USA:s europeiska utrikespolitiska filial. MAS och Luis Arce vann med 55,11 procent av rösterna, vilket gjorde det omöjligt för kuppjuntan att förfalska valresultatet. Det visade också att valet ett år tidigare INTE var valfusk som Almagro hävdade och som Linde rent objektivt gav sitt gillande till.

I dag finns det INGEN mer än USA som ger sitt gillande till Almagro på posten som generalsekreterare för OAS. Det finns också mycket som talar för att OAS går in på sista valsen, dråpslaget för den organisation som Che Guevara döpte till ”USA:s Ministerium för Koloniala Angelägenheter”.


[1] Ocho de 20 fallecidos en las masacres de Sacaba y Senkata tenían disparos en la cabeza
https://www.la-razon.com/nacional/2021/08/28/ocho-de-20-fallecidos-en-las-masacres-tenian-disparos-en-la-cabeza/

[2] Ann Linde i riksdagen om Statskuppen i Bolivia. Svar på skriftlig fråga 2019/20:373 besvarad av Utrikesminister Ann Linde (S)

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/statskupp-i-bolivia_H712373

Läs mer:

Bolivia-Chile och de gråtande hycklande diktatorerna. . .
https://boliviadickeman.blogspot.com/2021/08/bolivia-chile-och-de-gratande-hycklande.html

15 oktober de 2019
Kuppförberedelser mot Bolivias president Evo Morales inför valet på söndag!
https://boliviadickeman.blogspot.com/2019/10/kuppforberedelser-mot-bolivias.html

USA-företaget som förbereder den bolivianska kuppjuntans val den 3 maj har det före detta språkröret och presstalesmannen inom USA:s Försvarsministeriet som anställd!
https://boliviadickeman.blogspot.com/2020/01/usa-foretaget-som-forbereder-den.html

BOLIVIA: CIA och den argentinska underrättelsetjänstens uppgifter i statskuppen och dess juridiska efterspel mot den störtade regeringen Evo Morales
https://boliviadickeman.blogspot.com/2020/01/bolivia-cia-och-den-argentinska.html

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario