viernes, 31 de enero de 2020

BOLIVIA: CIA och den argentinska underrättelsetjänstens uppgifter i statskuppen och dess juridiska efterspel mot den störtade regeringen Evo Morales

Den självutnämnda blonderade varianten av "Bolivias Pinochet", Jeanine Añez väl beskyddad av de militära väpnade styrkorna efter statskuppen den 10 november 2019.



BOLIVIA: CIA och den argentinska underrättelsetjänstens uppgifter i statskuppen och dess juridiska efterspel mot den störtade regeringen Evo Morales


Av Dick Emanuelsson


TEGUCIGALPA / 2020-01-31 / CIA:s inofficiella högkvarter i Bolivias administrativa huvudstad La Paz instruerade JOSÉ SANCHEZ, chef för den argentinska underrättelsetjänstens operationer i Bolivia under den USA-vänliga argentinska administrationen Mauricio Macri, att samla in alla slags personliga och andra uppgifter om Evo Morales och hans närmaste män inom regering och övriga statsförvaltningar. Inte bara dessa. Ordern handlade också om att samla in liknande eller mer uppgifter på alla kubanska, venezuelanska och nicaraguanska tjänstemän bosatta i Bolivia, inklusive diplomater.

Aktionen skulle kunna döpas till:
”OPERATION MISSKREDITERING”!

De sensationella uppgifterna publicerades den 30 januari av USA-portalen BEHIND BACKDOORS under rubriken: ”Behind the Coup: The Argentine Intelligence Agency (AFI) in Bolivia” [1].


DET ÄR SAMMA MEDIA som avslöjade det USA-finansierade och uppbackade försöket att med våld störta sandinistregeringen i Nicaragua mellan april-juli 2018 men även som den 10 oktober 2019, det vill säga tio dagar innan valet i Bolivia och exakt en månad innan statskuppen fullbordades den 10 november 2019 publicerade två avsnitt om detaljerna för hur den USA-planerade statskuppen skulle verkställas.

Händelseutvecklingen efter den 10 oktober är skrämmande lik i sin jämförelse med vad USA-portalen beskrev i de två delarna av dessa förberedelser för ”Regimförändring”!


FÖR ATT UPPFYLLA CIA:s ORDER tog José Sanchez inte bara hjälp av sina egna agenter i Bolivia. Han begärde och fick också stöd av de högerstyrda regeringarnas underrättelseagenter från Brasilien, Colombia och Peru som opererade i Bolivia.

CIA-cellens begäran till den argentinska underrättelsetjänsten AFI i Bolivia handlade om att få tillgång till följande information:


  1. Utarbetandet av psykologiska profiler av de främsta ledarna för den bolivianska regeringen, i synnerhet de mest inflytelserika ministrarna såsom Juan Ramon Quintana och Diego Pari.
  2. Information som kan binda samman bolivianska regeringstjänstemän med narkotikahandel.
  3. Underrättelseinformation från bolivianska regeringstjänstemäns intresse och verksamhet inom privata företag och som kan kopplas och skapa en förevändning om korruptionsanklagelser.
  4. Fastställandet av vilka kubanska, venezuelanska och nicaraguanska medborgare som arbetar i Bolivia.
  5. Identifieringen av diplomaterna från dessa nämnda länder som arbetar i Bolivia.

Vem skulle ovanstående information överlämnas till?

USA:s Special Services var och är mottagaren med målet att inleda mediekampanjer mot Evo Morales, både före och efter valet. Att detta spionorgan är en del i ett större nätverk som har sina Callcenters, sociala nätverksspioner utplacerade i nätverk som Facebook, Twitter, Instagram med mera är känt sedan tidigare.

Men efter statskuppen i Bolivia har vi sett ”Nya Stjärnor” dyka upp som ”Gubben ur Lådan” för att massprida dessa Fakenews, på exakt samma manér som under 2018 i Nicaragua och under flera år mot Venezuela.


Enligt BEHIND BACKDOORS hade José Sanchez naturligt nog nära band till USA:s ambassadtjänstemän, som naturligtvis gick utöver deras uppdrag som diplomater. Detta inkluderade Rolf Olson och Annette Dorothy Blakeslee, båda CIA-agenter i La Paz anställda på USA:s ambassad i La Paz.

Annette Dorothy Blakeslee opererade innan i Nicaragua som ”läkare”, anställd av USAID och på USA-ambassaden. Det bekräftar hur dessa CIA-agenter använder de diplomatin som täckmantlar för att dölja sina dolda och verkliga operationer i landet de verkar i.


BEHIND BACKDOORS pekar också ut den argentinske underrättelsechefen i Bolivia, Jose Sanchez, för att ha iklätt sig en diplomatisk förklädnad. I själva verket fungerade han som en länk i samarbetet med CIA och underrättelsetjänsterna från Colombia, Brasilien och Peru.

Han var ansvarig för två AFI-stationer i Bolivia: en i La Paz och den andra i Argentinas konsulat i oppositionsfästet staden Santa Cruz. Dessa användes för att distribuera pengar till oppositionen i denna stad. Finansieringen i sin tur tillhandahölls av USA-ambassaden i La Paz.

Trots att Sanchez ”diplomatiska” uppdrag var planerat att avslutas den 2 december, blev Sanchez i mystiska former ”befriad” från sin tjänst bara två månader innan kuppen mot Evo ägde rum, sammanfattar BEHIND BACKDOORS.
Vem som helst kan dra sina egna slutsatser om VARFÖR?






No hay comentarios:

Publicar un comentario