miércoles, 21 de octubre de 2020

Bolivias fascister uppmanar till uppror mot sin egen Valtribunal som anklagas för valfusk (SIC!)

 

Ur arkivet.


Bolivias fascister uppmanar till uppror mot sin egen Valtribunal som anklagas för valfusk (SIC!)

STOCKHOLM / 2020-10-21 / Från det högerextrema centret i provinsen Santa Cruz utgår nu vildsinta uppmaningar om att underkänna det övertygande valresultatet i söndags där kuppjuntan och dess uppdragsgivare i USA:s regering led ett förnedrande nederlag. Liknande men marginella desperata protester hörs från provinserna Cochabamba och Sucre, där MAS och vänsterns presidentkandidat vann med ett övertygande röstetal.

Under ett års tid har kuppjuntan förberett valet. Den har genomfört massarresteringar i juridiska skådeprocesser mot erkända civila och politiska ledare från MAS som i flera fall har ogiltigförklarat kandidater från MAS. Den yttersta högern, koncentrerad främst i provinsen Santa Cruz krävde också, för att begrava de sista demokratiska resterna av demokratin i Bolivia, ett förbud och olagligförklarande av MAS.

Men det räckte inte. Det bolivianska folket visade, trots terrorn från dessa fascistiska stormtrupper som liknar de tyska hitlerfascisternas, att de förkastar den extrema yttersta högern och vad de politiskt representerar i form av ett överlämnade av Bolivia i USA:s, de transnationella förtagens och stora landägares intressen och kontroll.

 

FERNANDO CAMACHO, som har sitt ursprung i det nazistiska Ungdomsförbundet i Santa Cruz (Unión Juvenil Cruceñista) fick 15 procent i presidentvalet. Han, liksom USA har svävat på målet om han ska erkänna MAS och dess presidentkandidat Luis Arce som vinnare eller om denna Duo har andra omstörtande planer.

Uppenbart har de inlett en destabiliseringsprocess som det i skrivande stund kan vara svårt att definiera hur den slutar. Bara en massiv folkmobilisering från Bolivias folkmajoritet kan slå ned och neutralisera ormens fascistiska huvud och hjärna. I anat fall bidar den bara sin tid för att återkomma än en gång.


USA-REGERINGENS MARIONETT i OAS, generalsekreteraren LUIS ALMAGRO, som för ett år sedan anklagade regeringen Evo Morales för valfusk, har muttrande erkänt och lyckönskat MAS och Luis Arce för valsegern. Han, liksom den bolivianska demokratins dödgrävare är en av de stora förlorarna. För han vet, att segern i Bolivia i söndags med all sannolikhet innebär att de demokratiska och revolutionära krafterna i Latinamerika återtar mycket av förlorad terräng under de senaste 2-3 åren och därmed förändrar styrkeförhållandena på kontinenten. För Venezuela, Kuba och Nicaragua innebär det samtidigt att Imperiets krigsplaner bromsas upp och tid ges för att ytterligare skapa ett försvar mot aggressionerna och det ekonomiska kriget mot dessa tre länder.

Nästa val äger rum i Chile på söndag då författningen ska beslutas och det kommande valet i Ecuador där USA:s Lenin Moreno går samma väg som kuppjuntan i Bolivias.

Dick Emanuelsson



 


No hay comentarios:

Publicar un comentario